DRUGI O NAMA

Kažiprst, gostovanje 27.07.2016. (video)

 

Zašto magazinu „Lice Ulice“ preti gašenje?, B92, 27.07.2016.

Izložba naslovnih strana magazina „Liceulice“, N1, 23.05.2016.

Prodaja uličnog magazina, 22.04.2012., RTS

 

Borimo se za one koji su nevidljivi u društvu, sajt SIPRU tima, 05.12.2013.

KATANAC PRETI ČASOPISU „LICEULICE“: Podržite nas, pred gašenjem smo!, Blic, 28.07.2013.

Liceulice: Kupite zbog svih, čitajte zato što vredi!, portal Diskriminacija.ba

 

„Liceulice“ spašavaju građani, Radio televizija Vojvodine, 02.08.2016.

„Liceulice“ za decu bez igde ikoga, Glas javnosti, 01.10.2010.

„Lice ulice“ pred gašenjem, nema novca za plemenit projekat, Bojanovo gostovanje, N1, 31.07.2016. (video)

 

„LiceUlice“: Časopis koji brine o socijalno ugroženima u finansijskim problemima, radio Slobodna Evropa, 19.02.2014.

U prodaji je novi broj magazina LICEULICE, portal UrbanBug, 05.09.2016.

Zašto magazinu „Lice Ulice“ preti gašenje?, portal NUNS-a, 28.07.2016

 

Magazin „Liceulice” pred gašenjem, traže podršku i donacije, Večernje Novosti, 28.07.2016.

„Liceulice“ spašavaju građani, O radio, 02.08.2016.

Podrška za Liceulice, portal Autonomija, 31.07.2016.

 

Objavljen novi broj magazina „Liceulice“, Studio B, 06.09.2016

Liceulice je pred gašenjem – treba nam vaša podrška, portal Designed.rs, 28.07.2016

Magazin Lice Ulice i dalje izlazi!, portal Magločistač, 17.08.2016

 

Liceulice – Safeta Biševac, portal Danas, 17.08.2016

Festival kulturnog aktivizma „Vreva“: 10. – 13. septembra, portal Srbija danas, 04.09.2014

Akcija za spas magazina „Lice ulice“, RTS, 04.08.2016

 

Magazin Liceulice skupio donacije za izlazak novog broja, portal Cenzolovka, 16.08.2016

#podrškajevažna: LiceUlice je pred gašenjem, podržite ga donacijom!, portal Nova energija, 01.08.2016

Liceulice: Počela nedelja uličnih novina, Beta, 28.06.2016

 

Magazin koji pomaže socijalno ugroženim: Da li se gasi „Lice ulice“?, portal Newsweek, 28.07.2016

Vreva – ulični festival aktivizma, portal NaDlanu, 23.08.2012.

IZJAVE PODRŠKE

Imam čast da izbliza posmatram kako Liceulice funkcioniše i sreću da sarađujem sa ljudima koji neprestano i neumorno rade na tome da život u ovom gradu i u ovoj zemlji bude bolji i humaniji. Liceulice budi čoveka u nama, sećate se, ono biće koje ne okreće glavu od tuđe nevolje, biće koje je sposobno da pogleda u oči drugog čoveka i prepozna sebe, biće koje razume da se ogledamo jedni u drugima i koje razume da smo svi deo jedne celine. Liceulice poziva na razumevanje, na saosećanje, na solidarnost i radi to već šest godina, uporno, strpljivo, zahvaljujući trudu i ogromnoj energiji mnogih ljudi.

Sandra Đurić Milinov, prevoditeljka

„Liceulice nikada nije računalo samo na humanitarni karakter svoje misije. I zbog toga zaslužuje posebno poštovanje. Neko bi pomislio – imamo magazin koji pomaže otpisanima da se ipak vrate u život, kao da je važno kakav je njegov sadržaj. Neko, ne i Liceulice. Kvalitet svakog broja uvek je daleko iznad cene po kojoj se prodaje. Svaki ulični prodavac kupcu nudi dobar proizvod, a ne svoju lošu sreću. Liceulice brani dostojanstvo štampanih stvari i smisao zajednice. Mi treba da odbranimo Liceulice.

Radovan Kupres, novinar

„Liceulice je danas jedna od najhumanijih šetajućih institucija u Beogradu. Njenim ukidanjem bi humanost, i ovako škrta ovih dana, zaista počela da se gubi s ulica grada!“

Adriana Zaharijević, filozofkinja

„Liceulice je simbol društva kakvo želim. To je društvo u kojem vodimo računa jedni o drugima i o našem prirodnom okruženju, društvo u kojem svi zajedno odlučujemo šta ćemo i kako da radimo, u kojem zajedno učimo, kritički promišljamo i inoviramo svet oko sebe i sebe same. Kada nam se to učini nemogućim, zapravo smo dobili još jedan dokaz da takav poduhvat mora da uspe! Ne pristajemo ni na šta manje!“

Marija Jakovljević, sociološkinja i aktivistkinja

Kad god vidim prosjaka, perača prozora, osobu ometenu u razvoju, razne ljude s margine, znam da bi njegova životna priča zauzela počasno mesto u magazinu Liceulice. Takođe, postoji jedan Dušan, prodavac magazina, s kojim sam napravila intervju pre 4-5 godina. Od tada on mi se redovno javlja, dva-tri puta nedeljno, da me obavesti koliko je komada prodao. Nikad ne propusti da pomene „Pozdravite fotografa“. Dušanov život bi imao mnogo manje smisla da Liceulice nestane!

Dragana Nikoletić, novinarka

„Liceulice je, uz napredak medicine, jedini razlog za optimizam koji mi pada na pamet.“

Kruno Lokotar, izdavač i urednik

Dijagnozu stanja države i društva moguće je postaviti ako se sagleda njen odnos prema slabijima, ugroženima i životinjama. Ako država ne prepoznaje da se Liceulice bavi temama od javnog interesa i da je novcu građana upravo tu i mesto – Liceulice, između ostalog, predstavlja savest društva – onda to nije problem magazina Liceulice, već problem društva, ali ne društva kao tamo nekog apstraktnog entiteta, već zapravo svakog od nas kome reč savest išta znači.

Ognjenka Lakićević, pesnikinja i pevačica benda Autopark

Liceulice je najbolji list na ovoj našoj maloj, otužnoj, propaloj medijskoj sceni, prostor u kojem mesto uvek imaju „drugi“, u kojem se propituju pozicije i otvaraju nove perspektive, dvomesečnik aktuelniji od većine dnevnih medija. Ekipa koja ga pravi i prodaje, i od te prodaje živi, zaslužuje podršku u svakom smislu.

Žarka Radoja, novinarka

Liceulice predstavlja solidarnost. Solidarnost stvara bolje društvo. Zato podržimo Liceulice kako bismo solidarno i zajedno stvarali bolje društvo.

Marko Miletić, urednik portala Mašina

Svaki broj Liceulice za CZKD je bio dokaz ne samo mogućnosti da se na direktan način održi i širi zajednica oko ideje solidarnosti, već i ogromnog potencijala za kritičku javnost koji se može ostvariti u, inače zamirućem, formatu časopisa. Liceulice smatramo glasilom te javnosti, ali i paradigmom organizovanja te javnosti u zajedničkom radu. Izuzetno hrabar i promišljeno tematski koncipiran sadržaj bio je velika inspiracija u našem radu i povod za javne razgovore i programe.

Tim Centra za kulturnu dekontaminaciju

Liceulice – program i magazin – ime je za pomoć svima onima koji trpe nasilje i isključivanje u sistemu u kojem su te pojave konstitutivne koliko i skrivene. Nasuprot svojim komercijalnim pandanima, ovaj medij je bio i ostao jedno od bitnijih mesta društvene kritike danas. Ne smemo dozvoliti da ono nestane.

Aleksandar Matković, filozof i aktivista

Već šest godina Liceulice nas uči, širi vidike, golica na preispitivanje i poziva na akciju. Kada jedan zdrav i lep projekat nastaje uz toliko pozitivne energije, raznovrsnih ideja i truda, ostaje nesumnjiv pečat na kupce i vraća dostojanstvo prodavcima, onda zaista ne smemo dozvoliti da se tek tako ugasi.

Sonja Rajin, prevoditeljka

Kada mi neko bude rekao gde još mogu da kupovinom nekog glasila direktno pomognem nekome kome bi pomoć lepo došla, pri tom čitam tekstove koji pretresaju popularnu kulturu, fudbal, politiku, životne priče i sudbine, i to tako da me blagonaklono ošamare i ljudski preispitaju – e, tad se neću brinuti ako se Liceulice ugasi. Hoću, zapravo, pošto baš volim Liceulice.

Stefan Slavković, novinar

Liceulice – kvalitetni tekstovi, atraktivni sudionici, odlični dizajn. Uz, što je zapravo najbitnije, časopis pomaže siromašnima, beskućnicima, Drugima, nevidljivima. Ne samo što dobijaju pola novca od svakog broja (meni je žao da časopis nije i skuplji, pa da dobiju i više) nego imaju priliku bar neke minimalne socijalizacije i elementarne humanizacije koje im je društvo neopravdano uskratilo. Liceulice ima šansu u potpunosti humanizirati i povratiti dostojanstvo svojim prodavačima jer oni nose vrijednu robu i ne moraju se osjećati poniženo, nisu svedeni na pasivni objekt koji ovisi o milosti lokalnog (ili globalnog) mecene. Moramo se malo trgnuti, stisnuti šake, odustati od te dvije kave mjesečno i podržati financijski i moralno ovu vrijednu stvar. Ne dajmo da nas razbiju tako lako.

Sven Milekić, novinar

cards