Rezultati i postignuća

LICEULICE od 2010. deluje kao specifičan fond, koji doprinosi vidljivo socijalnoj i ekonomskoj inkluziji pripadnika ugroženih, marginalizovanih grupa. Naša podrška je usmerena na sveobuhvatno osnaživanje pojedinaca koji i u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji žele vlastitim trudom da promene svoj život.

  • U proteklom periodu uspeli smo da obezbedimo posao i zaradu, psihosocijalnu i ekonomsku podršku za više od 350 građana i građanki. Naša distributivna mreža se neprestano širi, a trenutno (maj 2018) broji oko 110 stalnih prodavaca.
  • Prvi broj magazina LICEULICE izašao je 2010. godine, u tiražu od 1.000 primeraka. Danas (2018) magazin izlazi 8 puta godišnje, u tiražu do 10.000 primeraka. Dosad je prodato oko 215.000 primeraka, a prodavci su zaradili oko 16.125.000 dinara.
  • Kada smo počinjali, naša prva četiri prodavca prodavala su oko 20 primeraka dnevno. S vremenom se broj prodavaca povećavao, a samim tim i broj prodatih primeraka. Danas (2018) u proseku se proda oko 120 magazina dnevno.
  • Na ulice Beograda svakoga dana izlazi najmanje 25 prodavaca. U proseku provedu 4 sata dnevno prodajući magazine. Najuspešniji zarađuju do 1.500 dinara dnevno, a uz bonuse, koje dobijaju od nas kao nagradu za uspešnu prodaju, zarađuju do 30.000 dinara po broju (za 30-40 dana).

Da bi sve ovo bilo moguće, iz meseca u mesec pripremamo i štampamo magazine, nabavljamo i distribuiramo opremu za prodavce, pružamo im dnevnu podršku u radu, obezbeđujemo prodajna mesta, organizovane promocije, razne dozvole, itd.

Priključivanje našem timu mnogim našim prodavcima bilo je prelomni događaj u životu, trenutak nakon koga su stvari počele da idu nabolje. Nekima je novac od prodaje magazina pomogao da se konačno osamostale, drugi su pobedili alkoholizam ili zavisnost od droga motivisani željom da ostanu deo tima, dok je za treće glavni pokretač mogućnost da kroz ovaj posao izađu iz dugogodišnje izolacije. Brojne inspirativne priče naših prodavaca pronaći ćete ovde.

Naši prodavci rade kako bi sami sebi obezbedili bolju budućnost. Naša uloga je da ih u tom procesu podržimo. Kako bismo ispunili ovaj cilj, naš tim za podršku je tokom 2017. godine:

  • Održao 110 sastanka psihosocijalne podrške;
  • Održao 24 sastanka namenjena podršci u prodaji;
  • Održao 31 savetodavni sastanak s prodavcima, na kojima su pravljeni individualni finansijski planovi, planovi prodaje i rešavani aktuelni problemi;
  • Podelio preko 120 kilograma hrane i osnovnih životnih namirnica;
  • Podelio oko 250 komada garderobe;
  • Uključio 31 novog prodavca.

Više o našim prodavcima i distributivnoj mreži pročitajte ovde.

cards